Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Mijn filosofie
waarom menselijke architectuur werkt
Mijn filosofie
waarom menselijke architectuur werkt

mijn filosofie

De dialoog aangaan met de opdrachtgever, daar gaat het om.

Als architect gaat het er om dat je precies die informatie van je opdrachtgever krijgt die essentieel is voor je ontwerp. Maar we vergeten vaak dat onze opdrachtgevers gewend zijn te denken vanuit een hun bekende situatie. Dat kan een beperking zijn voor een nieuw ontwerp. Mijn ervaring is dat je samen met een opdrachtgever, gedurende het ontwerp pas tot de juiste antwoorden komt. Ik noem dit “voortschrijdend inzicht”, maar eigenlijk is het de vertaling van een groeiproces naar een ontwerp dat uiteindelijk zal leiden tot een gebouw.
Uiteraard is je eerste taak als architect om te zorgen voor een esthetisch verantwoord ontwerp. Maar dat is echt niet het enige. Het moet ook technisch mogelijk zijn en niet onbelangrijk, financieel haalbaar. In veel gevallen keer ik de volgorde liever om. Eerst de haalbaarheid, dan de techniek en dan pas de esthetica. Ik wil als architect ook graag vooraf weten wat het beschikbare budget is. Zo kan ik mijn ontwerp beter afstemmen op de beschikbare middelen. Er komt een betere balans tussen de verschillende aspecten van het ontwerp.
De mens speelt een centrale rol in al mijn ontwerpen. Of het nu gaat om het huis waarin hij woont of een vriesopslag van 20 meter hoog waar hij iedere dag langs rijdt. De mens geeft betekenis aan de architectuur. Heeft er een oordeel over. Het mooie van mijn vak is dat je op heel veel verschillende terreinen en schaalniveaus iets kunt betekenen voor de samenleving. Deze diversiteit is nog steeds mijn drijfveer, de reden waarom dit vak nooit gaat vervelen. Iedere opdracht is uniek en er bestaat geen architectuurstijl die universeel toepasbaar is.

3 redenen om te kiezen voor Frank Loor

Heldere oplossingen


Of het nu om en huis of een bedrijfsgebouw gaat, het uiteindelijke ontwerp is de logische som van een groot aantal afwegingen.

Uitgebreid kennisnetwerk


Door de samenwerking met onafhankelijke deskundigen op diverse vakgebieden ontstaat een integraal ontwerp.

Verrassend veelzijdig


Door mijn ruime ervaring van gezondheidszorg tot industrie en van woningverbouwing tot distributiecentrum.