Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

SketchUp als tool voor snelle schets winkel

SketchUp als tool voor snelle schets winkel

Dat SketchUp een heel handig programma is voor het ontwerpen in 3D is vrij algemeen bekend. Zelf werk ik naast AutoCAD ook regelmatig met SketchUp. Recent moest ik even wat schetsen aan een mogelijke winkelinrichting. Op basis van enkele globale maten uit een brochure en een paar foto’s kon ik een basismodel maken. Op dat moment is SketchUp echt sneller dan AutoCAD, ook omdat je diverse inrichtingselementen gewoon uit de internationale bibliotheek kunt downloaden. Op die manier maak je in een paar uur een heel knap plaatje. Door het interieur vanuit meerdere punten te bekijken geeft het ook voor een leek al snel een duidelijk beeld. Kleuren toevoegen en wijzigen gaat zo simpel dat het haast jammer is om sommige delen wit te laten.
Best de moeite waard om vaker te gebruiken. Ik kan me voorstellen dat je als toekomstige huurder of eigenaar van een winkelpand een beetje een idee wilt hebben van de inrichtingsmogelijkheden. Het gaat er tenslotte toch om dat je vooraf weet of een bepaald pand aan de eisen kan voldoen. En liefst wil je dat weten zonder eerst een volledig ontwerp te moeten laten maken. Dat geldt trouwens voor eventuele aanpassingen aan de gevel. Ook interesse? Bel gerust eens voor een afspraak of vul het contactformulier in. Voor panden in het centrum van Arnhem is het ook altijd mogelijk een afspraak op locatie te maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*