Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Uitbreiding woning Velp

Uitbreiding woning Velp
  • interieur

  • tuingevel

  • tuinzijde bij avond

  • bestaande toestand

Deze twee-onder-een-kap woning in Velp dateert uit 1953 en is inmiddels meerdere keren verbouwd en uitgebreid. Op de grote kavel was nog meer dan genoeg ruimte voor een verdere vergroting van de begane grond. Verder is er in het interieur het nodige aangepast en verbeterd.

De isolatie van vloeren, wanden en daken was minimaal en het interieur ademde nog de sfeer van de jaren ’80 (of eerder). De schitterende ligging aan de rand van Velp in een groene omgeving maakte het zeer de moeite waard op dit moment een grote verbeterslag te maken. Het inwendige is helemaal gestript en de installaties zijn grotendeels vernieuwd.

De eerder deels verhoogde noklijn is nu doorgezet over de hele breedte van de woning en de smalle dakkapel op de uitbouw wordt vervangen door een bredere versie.

Om het helemaal compleet te maken is de woning aan de achtergevel 3,5 meter uitgebouwd over een breedte van 6,5 meter. De vaste zonwering van de uitbouw geeft de dakrand een mooi slank uiterlijk. Deze uitbouw op het westen met veel glas sluit aan op het terras en de diepe achtertuin. De eetkeuken is nu ruim 45 m2, naast de zitkamer van ruim 30 m2.

juli 24, 2017