Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

MPG berekening

MPG berekening

De werkzaamheden van de architect worden steeds verder uitgebreid. Sinds enige tijd is de Milieu Prestatie van het Gebouw een onderdeel van de indieningsbescheiden voor een omgevingsvergunning. Je kunt als architect natuurlijk besluiten ook deze kennis bij anderen te laten, maar misschien hebben we al genoeg van onze vakkennis weggegeven. Ik maak de berekening zelf en aangezien je als architect ook precies weet hoe je ontwerp in elkaar zit, is het vrij eenvoudig. Het correct bepalen van de hoeveelheden kost wat tijd, maar de milieugegevens staan per element netjes in een database. Het programma rekent vervolgens uit wat de milieu impact van het ontwerp is en drukt dat uit in een bedrag per m2 bruto vloeroppervlak. Zo kun je ook heel snel verschillende gebouwen met elkaar vergelijken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*