Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Begraafplaats De Akker

Begraafplaats De Akker
  • De Akker

Deze begraafplaats in de gemeente Bunschoten is aangelegd als een verhoogde terp in het polderlandschap net buiten het dorp. Het ontwerp van de begraafplaats is van Copijn Landschapsarchitecten. In opdracht van de gemeente heb ik een tweetal gebouwtjes op deze begraafplaats ontworpen.
Op de terp binnen de omheining staat het beheerdersgebouw. De plattegrond is een vierhoek met ongelijke hoeken, afgedekt met een overstekend lessenaarsdak. Om het geheel beter in te bedden in het groene karakter van de begraafplaats is gekozen voor een sedum dak. De materialen zijn eenvoudig: baksteen, hout en beton. Het geheel is duidelijk met de aarde verbonden.
Vanwege de ligging buiten het dorp was er behoefte aan een beschutte plek waar men in afwachting van de stoet kon staan. Direct naast de ingang is hiervoor een abri ontworpen met een dak in de vorm van een hyparschaal. Het dak wordt gesteund door twee spanten die in basis gelijkvormig zijn, maar onder verschillende hoeken zijn geplaatst. Het windscherm is van glas en het geheel doet nog het meest denken aan de vogels die uit de polder opstijgen om in de randmeren te foerageren.

januari 5, 2017